dinsdag 20 april 2010

Lijmstripperikelen

Voor het eerst gebruiken we ook lijmstrips in onze strijd tegen de motten. Dat klinkt mooier dan het is, want het aanbrengen van die strips was zeker niet eenvoudig.

Jan Jur Garvelink was de eerste die het avontuur aandurfde. Hij stuurde ons daarna de volgende mail:

Hallo Motgroep,

Zojuist heb ik een plakstrip aangebracht. Een heel getob. De plakstrip scheurt heel makkelijk in vanuit punaisegaatjes. Fixeren met het ijzerdraad blijkt ondoenlijk op een ladder en een boom met ca 3,00m omtrek. Ik geef mijn tips:
1. Kies een moment waarop je mentaal weerbaar bent.
2. Stel het uit als het winderig weer is.
3. Neem een doos punaises, een trapje en een schaar mee en een mes om mislukte punaises weer los te kunnen wippen uit de bast.
Doe het ijzerdraad in je hobbydoos, leuk voor later.
4. Gebruik géén handschoenen. Daar plakt de strip meteen krachtig aan vast en bij lostrekken scheuren strip en handschoenen, zodat er al gauw een onhandelbare klevende prop ontstaat. Ook zijn handschoenen te glad om grip te houden. Reinig na afloop je handen met terpentine.
Neem eventueel een rol keukenpapier en een fles terpentine mee naar buiten.
5. Knip een proefstuk van ca 50 cm en plooi dat uit. Doe dat met z'n tweeën, waarbij één het uiteinde open houdt en de ander voorzichtig met twee handen de strip op breedte trekt. Doe je het alleen, kleef dan het uiteinde tijdelijk aan het trapje, een hek, o.i.d. Bevestig dit stuk (of een tweede exemplaar na lering en irritatie) op de boom met zes punaises.
6. Probeer nu een stuk van ca 70 cm. Plak dat met ca 10 cm overlap op het eerste stuk en zet ook dat vast. Werk aldus in de rondte tot de ring gesloten is.
7. Be happy

Groet ook,
Jan Jur Garvelink.

Ziehier het resultaat:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten