zaterdag 16 mei 2009

De inspectieronde



Afgelopen donderdag heeft een groep vrijwilligers samen met de bomenman van de gemeente Frank van den Brink een inspectieronde gemaakt langs alle witte paardenkastanjes die we aan het bestrijden zijn. Het was een gezellige en ook heel informatieve avond. Frank van den Brink is een man met heel veel bomenkennis. Wij konden alle vragen die we hadden op hem afvuren en kregen overal antwoord op. En niet alleen over de paardenkastanjes!
De inspectie van de trechtervallen wees uit dat sommige vallen erg vol zaten, en andere weer niet. Bij sommige vallen was het geen overbodige luxe om nog wat extra vloeistof toe te voegen. Verder rees nog een dilemma: moeten we doorgaan met het vangen van de motten bij de grote kastanje die voor het restaurant Wilhelminapark staat? Deze is al door zwammen aangetast, en behoorlijk verzwakt. Misschien is het beter om de vallen in bomen te hangen die nog behoorlijk gezond zijn en nog jaren meegaan. Wie reageert?

1 opmerking:

  1. Anna,
    de vraag is of dat eigenlijk niet al te laat is. Vanaf week 16 leggen de vrouwtjes eitjes en vanaf nu (week 20) gaan bestrijden heeft dan dus eigenlijk maar een beperkt effect... Of?

    BeantwoordenVerwijderen